Paulownia Cotevisa 2- o afacere profitabila

Creat de Cristian, Septembrie 26, 2012, 10:40:43 AM

« precedentul - următorul »

Cristian

Paulownia este rezistent la contorsionare (creste drept), este rezistent la cotractie (nu se despica) si in general rezistent la deformari. Are un lemn frumos, curat si neted. Nu are noduri.
Proprietatile sale de granulatie fina fac din Paulownia un copac cu lemn exceptional de protrivit pentru barci, paleti, mobilier de uz casnic, precum si placaj, case, prefabricate, semifabricate si panouri interne de constructie.
Paulownia este de asemenea crescut ca o sursa durabila de bio-combustibil, un pas decisiv spre rezolvarea crizei energetice mondiale.
Copacul natrual se regenereaza de la sistemele existente de radacina, castigand pe merit apelativul de copacul pasarii Pheonix.
Aceasta inseamna ca se pot recolta intre minim 3 si maxim 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.
Frunzele sale au o crestere rapida si au o capacitate imensa de absorbtie de bioxid de carbon.
Sistemul sau de radacini profunde ii da posibilitatea de a ecologiza suprafetele degradate de sol. Radacinile sale adanci permit, de asemenea imbunatatirea calitatii solului si sa mentina sisteme subterane de apa.
Paulownia EU este o specie nou creata, testata si recunoscuta pe plan international de specialistii in domeniu, case nu se poate multiplica, prin uramre nu este o specie invaziva, indiferent de unde este cultivata in lume.

Calitati esentiale
Este copacul cu cea mai rapida crestere din lume. Este perfect ornamental, are flori superbe. Este sau poate fi o afacere, inclusiv si mai ales la nivel local sau la nivelul unei comunitatii.Poate acoperi nevoile locale sau uzuale de lemn.

Propreitatiile lemnului
Este un lemn usor (de 2 ori mai usor decat stejarul). Este de 2 ori mai rezistent la foc decat lemnul obisnuit de fag. Este un lemn cu grad foarte redus de umiditate. el insusi nu este afectat de umezeala. Este un foarte bun izolant. Este usor de uscat, uscare in aer liber in 30-60 zile. Are o foarte buna prelucrabilitate.

Utilizare pentru biomasa
Este o planta energetica. Creste si se recolteaza precum orice copac, dar poate deveni lemn de foc, brichete si, desi arde la temperaturi mai mari, degaja multa energie.

Cat teren avem nevoie pentru o plantatie Paulownia?
- pentru a exista rentabilitate este recomandat sa se inceapa cu minim 5 ha de teren
- rentabilitatea creste cu cat suprafata de teren este mai mare

Cate plante sunt necesare pentru un ha de teren?
- se recomanda plantarea din 4 in 4 m si anume 600 arbori/ha

Viteza de crestere a plantei:
- 6 luni - aprox 2-3 m - diametru 4-6 cm
- 1 an - 4-5 m - diametru 8 10 cm
- 2 ani -10 12 cm - diametru 15 20 cm
- 3 ani 15-20 m- diametru 24 30 cm

Cost planta / ha

cost planta /ha                3000 euro
cost plantare / ha            300-500 euro
venit min/max anul 3       20.000/ 30.000 euro /ha
venit min/max anul 6       20.000/ 30.000 euro / ha
venit min/max anul 9       20.000/ 30.000 euro /ha
venit din biomasa anul 10          9000 euro/ha
---------------------------------------------------------------------
total max dupa 10 ani           99.000 euro


Planta este facut in laborator rezista la temperaturi de peste 50 grade si - 30 grade C, planta beneficiaza de pasaport european, certificat de calitate european si licenta de comercializare internationala.

Dupa prima exploatare arborele va creste din nou intr-un ritm si mai rapid fara nici o investitie
Paulownia Romania asigura contracte pe termen lung de preluare a arborilor obtinuti dupa cicluri de crestere de cate 3 ani !!

Fanxdan sebastian

Stiu pe cineva care a plantat asa ceva anul acesta. Daca peste 2 ani copacii sunt inca in viata si se dezvolta la jumatate din ce declari tu, o sa cumpar si eu. Daca nu prefer sa pun salcam. Il iau moca din padure si e un arbore melifer care nu are dusmani si cu ritm de dezvoltare fantastic.

val_enia

Reclama este frumoasa.
Conditiile de crestere sunt ideale, a se vedea adancimea apei din panza freatica si pretul puietilor aici:
http://www.paulowniagreene.ro/paulownia-2/pret/
PS.Conditiile ce clima sunt asemanatoare cu ale nucului, avand amandoi maduva foarte groasa si sunt sibili la GER.

andrei_pop09

reclama e foarte frumoasa, dar copacul nu e chiar Fat Frumos, pe un studiu facut in Germania timp de peste 12 ani au tras cateva concluzii de genul: crestere neuniforma (atat diametru cat si inaltime), este totusi sensibil la boli si daunatori, nu creste asa de repede cum spun in reclama. anul acesta am vazut cateva plantatii dar nici una nu are copaci mai inalti decat mine si nu sunt un om prea inalt, iar in luna iulie aveau frunzele deja galbui ceea ce nu este in regula pntru un copac care rezista la temperaturile din Spania (de unde se aduce  teoretic). Subscriu la Salcam care in 6 ani se poate recolta daca este ingrijit in primul an de la plantare la fel cum ar trebui sa fie ingrijita Paulownia.

lic

EU CHIAR AS VREA SA VAD O ASTFEL DE PLANTATIE ,STIE CINEVA VREO PERSOANA CARE A INVESTIT DEAJA ,SI ESTE CONVIS CA A ALES BINE ,SAU SANT DOAR VORBE.

dan sebastian


StefPop

Chiar interesant topicul, eu stiu ca Paulownia este sensibila la ingheturile tarzii din primavara, dar nu stiam niciodata ca lemnul poate fi folosit la case prefabricate, credeam ca de obicei se foloseste stejar sau fag