MATCI BUCKFAST

Creat de ROVAL, Noiembrie 30, 2011, 12:18:13 PM

« precedentul - următorul »

ROVAL

Vreau sa cumpar matci Buckfast din Germania si poate mai sunt amatori pentru a imparti costul transportului

orbanstefan64


zlibut

#2
Citat din: ROVAL din Noiembrie 30, 2011, 12:18:13 PM
Vreau sa cumpar matci Buckfast din Germania si poate mai sunt amatori pentru a imparti costul transportului

a-i mesaj privat

kiloz

Va rog sa indepartati anunturile prin care se ofera pt vinzare sau cumparare asemenea hibriz.
  NU se poate introduce legal in tara!

ROVAL

La o sedinta de productie, din vremea lui Ceausescu, un activist de partid dupa ce asculta toate problemele de productie expuse se ridica si cu emfaza spune: " stimati tovarasi , desi nu ma pricep la ce vorbiti dvs. dati-mi voie sa va dau urmatoarele sfaturi....." si omul a continuat sa dea " sfaturi".
Acum ma intreb : oare cei care nu sunt deacord cu matcile Buckfast, au avut ei asa ceva vreodata? ....sau " strugurii sunt prea acri"

pharaonu75

Nu vad de ce "strugurii ar fi prea acri"!
De ce crezi ca esti primul care s-a gandit sa isi cumpere Buckfast?
De ce crezi ca cei care discuta despre Buckfast nu au habar despre ce vorbesc?
De ce crezi ca cei care nu sunt de acord cu Buckfast o fac doar din auzite si nu au incercat asa ceva?
De ce crezi ca daca tu nu ai auzit de apicultori care sa lucreze cu Buckfast in Romania, asta inseamna ca nu exista astfel de apicultori?

Se pare ca tu esti cel care da sfaturi desi nu se pricepe!
Ma opresc aici, pentru ca asta este forum de anunturi! Pentru discutii avem alt forum!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)

ROVAL

Nu am dat sfaturi. Daca priviti atent eu am pus intrebarea: cei care nu sunt de acord cu Buckfast , au avut asemenea matci sau discuta doar din auzite.Cu respect.

kiloz

Furgala (1982) a comparat în acelaşi apiar albinele de tip Starline, Midnite, Cale 876, Buckfast, Curneen -Black şi Mraz, găsind diferenţe între ele, dar fără a recomanda clar folosirea unora. Cercetările au demonstrat însă clar că efectul de heterozis al hibrizilor se manifestă în prima generaţi şi că. ,,în generaţiile ulterioare efectul hibrid scade rapid" (Kulinkovic p 401). Faptul a fost constatat şi de Mârza şi Marcovici (1965) printr-o încrucişare A.m carnica –A.m caucazica.
Programele de ameliorae cu hibridare sau încrucişare interrasială pot reprezenta cert, în cazul când scapă de sub control, un mare pericol biologico-economic. La prima generaţie apicultorul poate fi ca regulă foarte mulţumit de producţia obţinută (efect de heterozis). In general el poate fi mulţumit în continuare în cazul când cumpără în tot timpul mătci din tipul care i-a dat beneficiul.Dacă produce mătci din prăsilă proprie producţia stupinei sale va cădea, ceea ce se va întâmpla şi cu stupinele din aria de sbor a trântorilor săi. Este în acest sens edificatoare situaţia semnalată de Plahova în Rusia. In urma a 5o de ani de încrucişeri industriale interrasiale, ce dăduseră la început rezultate bune, s-a format o masă pestriţă de familii cu productivitate scăzută. Rasa local[ s-a pierdut şi n-a mai rămas nimic în locul ei. Cel mai sigur mijloc de a distruge o rasă, nota ea, este încrucişarea în masă. Pe această cale şi A.m. mellifera din Europa centrală şi de nord aproape a dispărut. Incrucişarea în masă la albine se poate realiza uşor, scăpând de sub controlul omului, datorită împerecherii libere în sbor a matcilor produse în stupină, matci care la noi vor reprezenta, cel puţin pe termen mediu, cel puţin 95 % din întregul efectiv. Introducerea unei rase străine în aria albinei carpatine este o cale aproape sigură de a o distruge pe ea sau poate pe amândouă, ajungând la rezultatele sesizate de Plahova.
Minimizarea substituirii populaţiilor locale de albine impusă şi juridic

Convenţia asupra Biodiversităţii Biologice, semnată şi de România prevede şi conservarea raselor de animale domestice, iar FAO desfăşoară o activitate sistematică în acest sens. Modul cel mai eficient şi puţin costisitor de conservare este cel activ, respectiv a populaţiilor în exploatare.. Aceasta concordă şi cu cerinţele ştiinţifice privind ameliorarea albinelor în Romania.
Art 28 din Legea zootehniei (promulgată la 15 ianuarie 2002) precizează dealtfel că "Pentru protejarea şi dezvoltarea patrimoniului genetic naţional din zootehnie, în concordanţă cu programele naţionale de ameliorare, toate importurile şi exporturile de animale de reproducţie se avizează de ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor". Se subînţelege că avizarea trebue să ţină seamă de interesele ţîrii. Art 40 menţioneaxă că încălcarea dispoziţiilor acestei legi atrage răspunderea administrativă conravenţională, civilă sau penală, după caz.
In UE toate ţările au programe de subvenţionare a conservării raselor locale de animale.


Tentativa ta de a introduce in tara si de a face publicitate reprezinta o sfidare pt apicultorii din jurul tau.
Vrei sa faci o afacere profitabila pt tine si foarte paguboasa pt altii.
Daca vreti sa fiti dependenti de marile firme producatore de hibrizi ,dati inainte.
In loc sa faci apicultura ai stat la sedinte de partid?

Knut

In momentul in care vom depinde de firmele producatoare de hibrizi din cauza unor apicultori ce sfideaza legea in acest sens, pretul matcilor va creste atat de mult incat profitul din apicultura va fi drastic diminuat cum s-a intamplat in cazul porumbului sau a altor hibrizi ce au distrus soiurile productive autohtone.

zlibut

#9
Cu tot respectul dar va rog sa imi spuneti de unde sa cumpar  Carpatina selectionata de cel putin 40 de ani ,nu Carpatina selectionata 3-4 ani   de toti inteligentii si meseriasii care nu au avut nici o data mai mult de 30 de famili de albine  . Toata dar toata marea industrializarea se bazeaza pe hibrizi si randament . Cineva  cu 800 de familii spunea ca 80 de familii Carpatine iti da de lucru si probleme cat 400 de familii din alta rasa . Unii dintre noi  vrem sa ajungem la stupine mari si inplicit sa traim din asta , iar cine e iubitor de Carpatina sau alta rasa de la bunicul sa o selectioneze si peste 20 ani o fii o mina de aur pentru el   .
  In natura de cand cu Varooua oricum albinele nu au nici o sansa de supravietuire.

kiloz


Citat:
"Unii dintre noi  vrem sa ajungem la stupine mari si inplicit sa traim din asta"

     -Unii sau tu?
Totdeauna au fost si o-sa fie destepti ca tine ,din pacate! De aia mancam tot gunoiul produs de altii, si nu mai avem aproape nici un produs natural.
Pune intrebarile la cei care gindesc ca tine ,eu sa am si dupa mine potopul.Megalomania si foamea unora nu mai are limite pentru profit. Si sa mai iese si mai ieftin, sa finanteze altul. Daca ai atitea familii de ce iti trebuie finantator.
Cum sa faci selectie linga unu ca tine?
Citat:
"In natura de cand cu Varooua oricum albinele nu au nici o sansa de supravietuire."
     Mai baga si tu cu o lopata sa fie treaba sigura.
Dar ar fii mai bine sa te apuci de vaci ,ca macar acolo nu poti aduce atita paguba naturii. Si oricum albinele o sa dispare , dar  totusi  ramine unu singur tu si hibrizii tai!



orbanstefan64

Citat din: ROVAL din Ianuarie 20, 2012, 10:37:43 AM
Nu am dat sfaturi. Daca priviti atent eu am pus intrebarea: cei care nu sunt de acord cu Buckfast , au avut asemenea matci sau discuta doar din auzite.Cu respect.
hai sa raminem la matcile indigene, zic eu asta, dar nu din auzite :nod: :nod:
:hi2: :hi2: :hi2:

ROVAL

Pentru dl Kiloz: Sunteti la fel de patriot cu autoturismele indigene sau ati preferat o marca straina mult mai buna ca Dacia ( nu Solenta sau Logan) si binenteles mai scumpa, dar care iti ofera alte calitati. Nu uitati: necumparand Dacia a-ti dus la distrugerea industriei constructoare de masini  romanesti.....
Cred ca nu v-a interesat acest amanunt...
Daca in Romania prea putini mai fac cercetare in domeniul apicol, oare ar trebui sa avem doar matci indigene, asa cum sunt ele, cu mai multe sau mai putine calitati. ( vorba aceea: " cum ti-o fi norocul)?
Interesant ca nimeni nu e intrigat de faptul ca multi vand " matci carpatine" unii mai spun chiar :selectate"
Daca cercetarea in domeniul apicol " e sublima , dar lipseste cu desavarsire" ,de unde stim ca acele matci "selectate" "carpatine" sunt rasa pura?

zlibut

#13
de unde stim ca acele matci "selectate" "carpatine" sunt rasa pura?
ei nu sunt rasa pura clar .Un cunoscut din Lugoj a dat unor francezi Galbena de Banat  pentru studiu de laborator din stupina lui si omul nu a cunpart regine nici o data si din 5 regine 3 au fost Carnica si 2 Lingustica .
Raspunsul  pentru dl. kiloz in ani 80 in Romania noastra Ocoalele silvice au umplut de Lingustica toata partea de vest in nord au adus Caucaziana deci despre ce carpatina pura vorbim .
Institutul de la Iasi care a fost fruntea se aude ca e plin de loca ,daca nu pot mentine curatenie cum pot sa sustina selectia ,prin teorie ?

Si oricum albinele o sa dispare , dar  totusi  ramine unu singur tu si hibrizii tai!

-Toate cercetarile de selectie se bazeaza pe rezistenta albinelor la boli,paraziti ,poluare si randament .
-de ce nu acuzati crescatorii de regine cu atestate ca pe langa Carpatina vand Carnicica ,BucKfast ,Lingust. Cat de curata sa fiie Carpatina din curtea lor
Cum sa faci selectie linga unu ca tine?
Toata lumea face selectia in zone izolate , in curte nu se poate face selectie imi pare rau .

DaculAlbinar

Eu sunt un apicultor începător, deci recunosc că nu mă folosesc acum prea mult de experiență ci mai mult de logică și de cunoștințele generale.
Nu cred că e posibil ca un hibrid, oricare ar fi el, să se adapteze mai bine aici decât autohtona carpatină. Nu cred că ar avea cum. Nu e vorba de generații de viețuire în acest areal, ci de sute, poate mii de ani în care a trecut cu nenumărate generații prin toate schimbările climatice și de altă natură. S-a adaptat generație cu generație și nu cred că i-a fost ușor. Orice vine din afară poate cauza un dezastru greu de estimat pentru apicultorii din zonă. Vă dau aici ca exemplu albinele africane care au fost duse în Brazilia de niște cercetători dornici să găsească o specie de albină mai...productivă. NU AȘA ÎNCEPE TOTUL?...

http://phoenix.about.com/cs/desert/a/killerbees01.htm

Îmi plac cutezătorii, avangardiștii, dar uneori e mai înțelept să mergi pe un drum bătătorit.